Choď na obsah Choď na menu

dakujem.jpg

Neurochirurgické oddelenie
Nemocnica Ružinov
Ružinovská 6
82606 Bratislava

 


 

Vážený pán primár MUDr. Milan Liška PhD., MPH.,
vážený pán MUDr. Benedikt Trnovec,
vážený pán MUDr. Peter Hudák,
vážená vedúca sestra Mgr. Zuzana Maderová,
vážená  sestra  ambulancie, 
vážené lekárky a lekári,   anesteziológovia,  zdravotné sestry, ošetrovatelia a ostatný personál oddelenia neurochirurgie,

 

chcem sa vám všetkým veľmi, veľmi poďakovať za to, že ste mi  pomohli  zbaviť sa veľkých bolestí spôsobovaných takmer 3 mesiace nešťastnými   platničkami L4 a L5. Keď mi moja neurologička MUDr. Miriam Gažiová dala kontakt na vaše oddelenie, vôbec som netušil, že moje bolesti sa čoskoro stanú len nepríjemnou spomienkou.
 
Vo štvrtok, 15.10.2020 ma MUDr. Trnovec s MUDr. Hudákom operovali. Keď som sa v piatok ráno po konečne dobrom spánku  prebudil a necítil žiadnu bolesť, považoval som to za zázrak. A ešte v ten deň som sa mohol prechádzať po chodbe oddelenia. Spomienkou na takmer 10 ročné problémy s chrbticou je iba asi 4 centimetrová stopa po skalpeli na mojom chrbte. 

Vážený pán primár, ďakujem Vám, že ste dali dohromady tak odborne a ľudský skvelý kolektív.

Vážený pán doktor Trnovec, veľmi pekne Vám ďakujem, že ste svoju erudovanosť a fundovanosť pretavili do , dovolím si povedať aj na európske pomery ojedinelého postupu pri výkone operačného zákroku. Nikdy nezabudnem na Váš ľudský prístup k pacientom, za to, že ste neodmietli trpezlivo odpovedať na otázky pacientov.

Vážený pán doktor Hudák, ďakujem Vám za podiel na výkone operačného zákroku. Som vám veľmi zaviazaný, že ste ma neodmietli prijať na ambulancii, aj keď som mal termín o týždeň neskôr.  A to, čo sa odohralo 8. októbra, považujem za takmer neuveriteľné. 
Keďže sa moje bolesti stali takmer neznesiteľné, neurologička mi nasadila opiát a napísala mi návrh na hospitalizáciu na neurologickej klinike niektorej z bratislavských nemocníc. Po neúspešných pokusoch som v zúfalstve zavolal okolo 11:00 hod. na oddelenie neurochirurgie a prosil o skorší termín operácie, alebo aspoň o možnosť zmeny termínu, ak by sa nejaký uvoľnil. Už o 14:00 mi pán doktor Hudák zavolal, či môžem nastúpiť do nemocnice 14.10 a na druhý deň sa môže uskutočniť operácia.  Ďakujem vám všetkým.

Chcem sa poďakovať aj sestričke, ktorá  sa mi v nedeľu popoludní venovala, pomáhala mi zvládať chôdzu chorobou oslabenej pravej nohy a potom mi spravila fantastické presso a doniesla mi ho na izbu.
Osobitne poďakujem aj kolektívu ošetrovateľov  a oceniť prístup a starostlivosť personálu z Ukrajiny za to, že sa stali    súčasťou tohto kolektívu a zároveň sa ospravedlniť ošetrovateľke, že som jej nechtiac a neúmyselne spôsobil problém.

Vážení priatelia (dovolím si vás takto osloviť, lebo takí ľudia, ako ste vy, sa stávajú pre svojich pacientov symbolicky aj priateľmi), nikdy nezabudnem na vás ako na fantastický kolektív - lekárov, sestričiek, ošetrovateľov. Myslím, že taký personál som v nemocnici ešte nezažil. Vysoká odbornosť a profesionalita sa spája s pochopením, láskavosťou a otvoreným srdcom pomôcť každému pacientovi.

Som presvedčený, že vaša práca je pre vás poslaním a že ním zostane aj naďalej, že budete liečiť nielen telo ale aj dušu každého pacienta. 
Budem vám pri tom držať palce.

Ešte raz veľká vďaka.


S úctou váš pacient Ján Cangár

Bratislava, 21. októbra 2020

 

Moja diagnóza 29.10.2020 (Inovatívna miniinvazívna operácia stavcov driekovej chrbtice

 

Kontakt

Štatistiky

Online: 4
Celkom: 346158
Mesiac: 5341
Deň: 259