Choď na obsah Choď na menu

O "UČIACOM SA SLOVENSKU"

Posldené zbohom, UČIUACE SA SLOVENSKO

Práve som dopozeral večerné televízne noviny. A skoro ma pri nich porazilo.

Viete prečo?

 

Lebo Učiace sa Slovensko, dávam ti posledné zbohom.

To, čo sme sa z dnešných správ dozvedeli, sa dalo čakať. Reforma je hotová. A nebude.

Hneď na začiatok prvá schizofrénia. Asi týždňová ministerka školstva vraj materiál študuje. Až ho preštuduje, vyberie z neho nikto nevie čo. Vyberie to, na čo dá Kazimír a Fico peniaze. Takže nie sú dôležité zásadne princípy, ktoré by reforma mala implementovať. Zásadné sú zase len a len peniaze. Koľko ich bude, tak sa bude reformovať. Zase nebude na platy, ani na učebnice, ani na monitory vedomostí a ani na nový obsah. Tak, ako je na Slovensku zvykom vždy, keď chce reformovať  cez vzdelávanie samo seba. Slavkovská, Slota a Mečiar zlikvidovali !Konštantín“, Mikolaj, Slota a Fico pochovali !Milénium”. Budú Plavčan s Lubyovou, Dankom a Ficom hrobármi Učiaceho sa Slovenska? Všetko tomu nasvedčuje.

Veď ako môže prejsť taká liberálna reforma, ako to povedala ešte donedávna nádejná adeptka na školské ministerské kreslo zo SNS Smolíková. Kde sú tam práva politikov diktovať čo a ako sa bude učiť? Stupídnosť na entú pani poslankyňa. Asi žijete ešte v časoch totalitných režimov. Asi ste si nevšimli, že na svete je internet, sociálne siete a Google, kde žiadne vaše primitívne politické ambície školiť ľudí podľa vašich chorých predstáv nemajú minimálne šance. S klasikom jednej českej komédie “raťte se do hrobu”.

Aj pán poslanec !neviem meno“ zo Smeru. Jemu vadí v reforme príliš veľký dôraz na inklúziu. Veď aké práva bude mať potom väčšina?

Pán poslanec sa ešte asi stále riadi mečiarovskym heslo „väčšina berie všetko“. Tak to vždy vyhovovalo mocným ale hlúpym: priemerná nerozmýšľajúca väčšina a na menšiny kašľať. Slabí a neduživí nech si poradia sami.

Je pozoruhodné, že som nepočul povedať niečo k reforme školstva jedného z rozhodujúcich ústavných činiteľov: Róberta Fica. Vzdelanostná úroveň občanov štátu, ktorému predsedá, mu je ukradnutá. On musí riešiť závažnejšie problémy. Kiska mu strečkuje.  Musí ho spacifikovať.

Takže zbohom učiace sa Slovensko. Reforma sa skončila ešte skôr, než mohla začať.

A tak aj bude ako bolo: A čo mladé zuteká (do zahraničia) a čo staré si v najbližších voľbách zvolí zase svojho Fica. Veď načo sa nám je treba učiť sa. Tí hore to vedia aj za nás.

P.s. Poznám osobne niektorých z autorov návrhu reformy Vlada Burjana, Juraja Vantucha, aj bývalého a podľa mňa najlepšieho ministra školstva po roku 1993  Milana Ftáčnika. A je mi ľúto, že tak naleteli. Oni aj ich spolupracovníci. Páni, ako ste mohli uveriť Ficovi, Dankovi, Plavčanovi a ich poslaneckej cháske? škoda roboty.

Asi by sa tu zišiel nový 17. november.

Čo poviete, žiaci a študenti, učitelia a rodičia? Čo vy na to, občania Slovenska, ktorí sa chcete učiť?

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Kontakt

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 346178
Mesiac: 5348
Deň: 262